Filmajánló: Az új Szörnyella de Frásznak sokkal több kell pár kiskutyánál

Cruella Poster
Az új Szörnyellát Craig Gillespie (Én, Tonya) rendezte, Emma Stone mellett Emma Thompson és Mark Strong is feltűnik benne, valamint vélhetően dalmata kutyák. Az amerikai bemutatót május 28-ra tervezik.

Kijött az első előzetes a Disney élőszereplős Szörnyella-filmjéhez. Ebben Emma Stone játssza majd Szörnyella de Frászt, a dúsgazdag és őrült matrónát, aki 101 kiskutyából szeretne magának új bundát. Ez utóbbi történetről, amit a 101 kiskutya mesélt el, éppenséggel nem sokat látunk a trailerben. Sokkal inkább Szörnyella küzdelmes múltja elevenedik meg és az eseménydús jelen, amelyben a hősnő pompás ruhákban mutatkozik és szuperhőshöz méltó akciókban vesz részt, néha pedig sátánian felkacag.

A régi rajzfilmek főgonoszaira koncentráló élőszereplős folytatás ötlete egyszer már bejött a Disney-nek, a Demóna teljesen új rajongókat toborzott, akik talán nem is látták a Csipkerózsikát. Most a 101 kiskutya kapja meg a feministára hangolt ráncfelvarrást. Aminek meglehet az az előnye, hogy végleg elfelejthetjük a Glenn Close főszereplésével készült, 1996-os remake-et.

Amikor 2019-ben érkezett egy fotó a punk Szörnyella de Frászról (angolul: Cruella deVil), már lehettek sejtéseink, hogy milyen stílusú előzményfilmet kap majd a 101 kiskutya emlékezetes karaktere. Most, két év elteltével pedig fény derül a részletekre is. A hetvenes-nyolcvanas évek punkok övezte Londonjában járunk, amikor a fiatal címszereplő divattervezőként dolgozik és szemet vet a kutyabőrre.

Disney’s Cruella Hivatalos előzetes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük