Netflix film fontos mondanivalóval

Netflix bemutatja: Egy élet a bolygónkon

Mi lesz a bolygónkkal és az emberiséggel?

David Attenborough: Egy élet a bolygónkon (David Attenborough: A Life on Our Planet). Rendező: Alastair Fothergill, Jonathan Hughes, Keith Scholey, szereplők: Sir David Attenborough, angol életrajzi film, dokumentumfilm, 83 perc, 2020 (7)

David Attenborough tanúvallomása aktuálisabb nem is lehetne.

A Netflixre október 4-én került fel a David Attenborough: Egy élet a bolygónkon című dokumentumfilm, amely a vadvilággal tulajdonképpel együtt lélegző természettudós segítségével minden eddiginél jobban fókuszál a környezeti problémákra, és mutatja be, hogy az utóbbi bő hét évtizedben miként is tettük tönkre a bolygónkat.

Változásokra van szükségünk….

Netflix új filmje: David Attenborough-t talán senkinek sem kell bemutatni. A 94 esztendős tudós – akinek irigylésre méltó kapcsolata van a természettel – egész életét azzal töltötte, hogy felfedezze az ismeretlen vadont.

A jelen idő pedig abszolút nem indokolatlan, hiszen a felfedező a mai napig közreműködik dokumentumfilmekben. Tette ezt például minden idők legnépszerűbb sorozatának számító Bolygónk, a Föld két évadában, vagy a Netflix saját gyártás esetében is.


Sokan talán tartottak attól, hogy a film túlságosan hasonlít majd az Our Planetre, vagy a Night on Earth-re, de nem így lett. Itt a saját élete és karrierje jelentős állomásainak segítségével meséli el nekünk, hogyan tettük és tesszük tönkre a Földet.

Kedvenc vadonjárónk végig T/1-es személyt használ, nem kivonva magát a felelősség alól, így az egész, általa elmondott történetet nem dorgálásként fogjuk fel, hanem sokkal inkább felelősnek érezzük magunkat abban, hogy ne a természet kárára, hanem azzal harmóniában éljünk a mi bolygónkon.

FoFontos, Fhogy változtassunk

Végeredményben pedig ez marad meg a nézőben, hiszen manapság már sokféle, apró tevékenységgel tehetünk a környezetért, például műanyagmentességgel, újrahasznosítással, zero waste-életmóddal. Az Egy élet a bolygónkon nem vészharang-kongatás, az egy ideje szól, de talán Sir Davidre jobban hallgatunk, mert már nem csupán ritka állat- vagy növényfajok vannak kihalóban, hanem szép lassan az emberiség is.

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=LWyqjrGLMZQ

Tekints bele a filmbe!

Forras: https://hetediksor.hu/2020/10/13/david-attenborough-egy-elet-a-bolygonkon-kritika/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük